Slå ihop lån – Bästa samlingslån?


Listan över samlingslån är hämtad från Svenska Lånenätverket och uppdaterad 2023-03-31.
Samla lån Enklare
 • Samlingslån: 5.000kr - 600.000kr
 • Ränta: 2,95% - 26,50%
 • Löptid: 1år - 20år
 • Jämför upp till 38 samlingslån
 • Hjälpt över 300.000 pers!
Mer info »

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25.Slå ihop lån för att få bättre ekonomi? Hur gör man det? Om du vill veta hur man kan slå ihop lån och krediter till ett stort lån så är den här förhoppningsvis guiden för dig. Det du ska göra då är att se om du kan få ett samlingslån och det du gör om du får är att betala av dina befintliga lån. Du gör först en lista på dina befinliga lån. Samla alla brev som kommit från långivare och titta dina sms och mail för att se vilka lån du har till exempel. Sedan kan du lista dessa och sedan är det dags att kontakta dom och se hur mycket du måste betala för att bli av med lånen.

När du vet det så ser du den totala summan som du måste betala av. Då ansöker du om ett samlingslån hos valfri långivare som erbjuder just det. Och om du får lånet så betalar du av dina lån och krediter så att du alltså slår ihop lånen till ett istället. Det blir lättare och hålla reda på och billigare så länge som du får ett samlingslån med lägre effektiv ränta. Om du till exempel har massa smålån med ränta över 10% och sedan får ett samlingslån med ränta 7% så kan du spara mycket pengar på att göra så.


Innehåll i Slå ihop lån

 • Om guiden Slå ihop lån
 • Kontakta oss angå Slå ihop lån

Att slå ihop lån kan vara en smart ekonomisk beslut för att minska dina utgifter och betala mindre ränta. Men det finns flera saker att tänka på innan du tar steget att konsolidera dina lån. Här är fem viktiga punkter att tänka på:

 1. Räntesatsen: Räntan på ditt nya lån bör vara lägre än den totala räntan på dina befintliga lån för att det ska vara värt att slå ihop dem. Se till att du förstår vilken ränta du kommer att betala och hur det påverkar dina månatliga betalningar.
 2. Sammanlagd löptid: När du slår ihop dina lån till ett nytt lån, kommer det att påverka den totala löptiden. Se till att du har en tydlig uppfattning om hur lång tid du kommer att ha på dig att betala tillbaka det nya lånet. Om den totala löptiden är längre än dina befintliga lån, kan det innebära att du betalar mer i ränta över tid.
 3. Avgifter och kostnader: Det finns oftast avgifter och kostnader associerade med att slå ihop lån. Se till att du förstår vilka dessa är och hur de påverkar det totala beloppet du kommer att betala. Jämför också dessa avgifter och kostnader med de som du betalar på dina befintliga lån för att se om det är värt att slå ihop dem.
 4. Din kreditvärdighet: Din kreditvärdighet kan påverka dina möjligheter att slå ihop lån. Se till att du har en god kreditvärdighet innan du ansöker om att slå ihop lån. Detta kommer att öka dina chanser att bli godkänd för det nya lånet och få en bra räntesats.
 5. Din budget: Se till att du har en budget på plats som tar hänsyn till dina nya månatliga betalningar. Det är viktigt att du inte hamnar i en situation där du inte kan betala tillbaka det nya lånet och hamnar i skuld igen.

Sammanfattning av Slå ihop lån

Sammanfattningsvis, att slå ihop lån kan vara en bra idé för att minska dina utgifter, men det är viktigt att du förstår alla de faktorer som påverkar beslutet. Se till att du jämför olika alternativ och gör din forskning för att hitta det bästa alternativet för din ekonomiska situation.

Om guiden Slå ihop lån

Slå ihop lån skapade vi för att beskriva hur det fungerar att slå ihop lån. Om du har dragit på dig massor av dyra smålån av olika anledning och känner att det är ohållbart så kan det vara en lösning. Det du då gör är att ta ett stort lån som täcker alla dina lån som har högre ränta än ditt samlingslån. Det gör att du kan få billigare månadskostnad och få bättre överblick över dina lån. Se till att välja en återbetalningstid som passar dig och din ekonomi. Så du är säker på att kunna betala ditt lån varje månad.

Kontakta oss

Om du vill kontakta oss om guiden Slå ihop lån så har vi en kontaktsida här. Vi är otroligt tacksamma för att vi har så hjälpsamma besökare som upplyser oss om fel som ibland uppstår. Hittar du något får du hemskt gärna meddela oss det där.